Over mij

4 oktober 1990. Een huilebalk werd geboren in Wageningen. Met twee oudere broers was ik altijd de jongste thuis. Ik was -lekker cliché- zo'n broertje dat niet mee ging voetballen, zoals alle jongens van mijn leeftijd, maar liever een plastic microfoon in de hand had en verkleed ging als Michael Jackson om vervolgens zijn muziek te playbacken vanuit de keuken. Ook tennis was niks en zelfs verplicht gymnastiek op school en zwemles was geen optie. Vervolgens had ik twee balende ouders want, 'hij wil niet sporten. Maar misschien is toneelspelen wel iets voor hem? Dan doet hij in ieder geval nog íets.'

En zo geschiede. Ik ging op toneelles bij ''Juf Marthie'' waar ik het onwijs naar m'n zin had. Anders dan op school brak ik hier het hele gebouw af uit enthousiasme, ik leerde wat ik moest leren (in tegenstelling tot rekenen en topografie) en speelde meerdere malen een balende koning of een vieze slechterik in een van de jufs Koninklijke toneelstukken.

 

Op mijn achtiende jaar besloot ik dan eindelijk om maar eens zangles te gaan volgen. Mijn docent leerde mij licht klassiek, pop en musical zingen. Weer een paar jaar later en een bergje voorstellingen rijker, werd ik, laatbloeier als ik ben, op mijn tweeëntwintigste aangenomen op Theaterschool De Trap in Amsterdam. Ik deed vijf jaar over de opleiding tot toneelacteur. Vijf jaar kei-hard werken aan het ontdekken van jezelf. Zowel privé als als acteur.

 

28 mei 2017 studeerde ik af. Met een papiertje op zak moest ik nu mijn vleugels uitslaan en het helemaal zelf doen zonder het valkussen van mijn opleiding. Het is hard werken, maar het is het meer dan waard. Zoals het bij vele theatermakers gaat werk ik bij in de horeca en werk ik daarnaast als acteur, schrijver en regisseur als freelancer. 

 

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, ar cu. In enim justo, novu rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis.

Aenean massa. Cum sociis nato eque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur est ridiculus mus. Donec quam en felis, ultricies nec,